IVA-certificaat behalen

Achter de bar staan is leuk, maar brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Met name het (teveel) gebruik van alcohol is iets waar je mee in aanraking kunt komen.

De drank- en horecawet schrijft bepaalde regels voor en eist dat er altijd iemand achter de bar staat die de test Verantwoord Alcohol Schenken heeft gedaan. Door deze test te doen, krijg je een goed inzicht en word je je bewust van bepaalde situaties.

Het bestuur en de Kantinecommissie zouden graag willen dat iedereen van 16 jaar en ouder deze test gaat maken. Het duurt nog geen 10 minuten. Als je de test naar behoren gemaakt hebt, krijg je meteen een mooi certificaat toegestuurd per mail. De teksten en filmpjes op deze website stellen je in staat om straks op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in onze kantine. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen, ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde bar-vrijwilliger wordt en je Kantinedienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.

Voor het invullen van de test, klik hier. Het invullen is op zich geen grote klus, maar neem beslist even de tijd om de tekst goed door te lezen, voordat je de test gaat invullen. Als je je certificaat hebt behaald, wil je dit dan z.s.m. doormailen naar [email protected]

Tevens hebben we dan een kopie van je legitimatiebewijs nodig (paspoort, ID-kaart of rijbewijs), welke je tegelijk met je certificaat kunt mailen.

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking!