Corona en Jeu de Boules

04 juni 2021


De sport gaat per zaterdag 5 juni verder open. Als de dalende trend van de coronacijfers doorzet, wordt de derde stap gezet in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Voor de sport betekent dit onder andere dat bij teamsporten de afstandsregels worden versoepeld, jeugd weer competitie mag spelen en de deuren van sportkantines onder voorwaarden weer open kunnen.  

Afstand en maximale groepsgrootte

Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Het advies is om nog steeds zoveel mogelijk de 1,5 meter te handhaven waar dit mogelijk is bij petanque. We begrijpen ook dat dit niet altijd kan in toernooiverband (alleen op de eigen club vanaf 18 jaar) omdat het soms nodig is om te overleggen. Ga daar zelf voorzichtig en verantwoord mee om. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel en geldt voor zowel binnen als buiten. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Binnen moet een mondkapje worden gedragen. Maar deze mag af tijdens het sporten. Kleedkamers en douches zijn geopend.

 

Competities en toernooien

Jeugd tot en met 17 jaar mag onderlinge wedstrijden spelen en tegen andere clubs. Sporters vanaf 17 jaar mogen wedstrijden spelen met teams van de eigen club.

Publiek is in beide gevallen niet toegestaan.  

 

Kantines en terrassen: ·        

  • Sportkantines en terrassen mogen open tussen 06.00 en 22.00 uur.
  • Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht.
  • Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan.
  • Zelfbediening is niet toegestaan.
  • Zowel in de sportkantine als op het terras zijn maximaal 50 personen toegestaan, wat bij elkaar opgeteld neerkomt op 100 personen.
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
  • Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. 

Voor meer info: zie:    https://njbb.nl/protocol-verantwoord-sporten-petanque-versie-van-1-juni-2021/

 

Nieuwscategorieën