Coronavirus en TV de Hei

25 september 2021


Het coronavirus is nog niet weg maar het gaat de goede kant op. Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. Het kabinet heeft op de laatste persconferentie aangekondigd dat de 1.5 meter regel vanaf zaterdag 25 september los gelaten kan worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden is wel een aantal voorwaarden van toepassing. 

Voor alle horeca inclusief sportkantines geldt vanaf 25 september dat toegang alleen mogelijk is met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur. Verder blijven de basisregels van kracht. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw. 

Goed nieuws dus, want zonder de 1.5 meter afstand kan er weer meer op ons tennispark, wat zal bijdragen aan de gezelligheid tijdens de competitie, wedstrijden en toernooien.   

Wat betekent dit voor TV de Hei?

Het terras en de ruimte onder de overkapping zijn toegankelijk zònder coronatoegangsbewijs. Je kunt gewoon consumpties bestellen en afhalen in de kantine. Wil je binnen zitten, moet je echter in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs.  

Over het coronatoegangsbewijs

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd òf een geldig herstelbewijs hebt òf een negatieve testuitslag hebt van maximaal 24 uur oud. Voor het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs, zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar ook samen met een geldig identiteitsbewijs. 

Dit coronatoegangsbewijs wordt, als je wilt verblijven in onze kantine door de bardienstmedewerker gescand via de CoronaCheck-app en gecheckt op je identiteitsbewijs. Alleen als dit in orde is, heb je toegang om in de kantine plaats te nemen. 

De tussendeur naar de toiletten vanuit de kantine is afgesloten, zodat ieder vanaf het terras gebruik kan maken van het toilet. De kleedkamers en douches mogen niet gebruikt worden. 

De bardienstmedewerkers wordt gevraagd voorafgaande aan de bardienst de CoronaCheck-app te downloaden (https://coronacheck.nl/nl/ ) waarmee de QR-code van het coronabewijs gescand kan worden. Voorafgaande aan de bardienst krijgt de bardienstmedewerker nog aan vullende instructie van degene die de kantine opent. 

 

Volg de link naar de KNLTB-website voor de meest gestelde vragen en antwoorden:  https://corona.knltb.nl/nieuws

Nieuwscategorieën